Predstavitev sort jabolk

SUMMERRED je zgodnja sorta jabolk, ki zori sredi avgusta. Plod je srednje debel in rdeče barve. Meso je sočno in kiselkastega okusa. 

GALA je jesenska sorta in zori konec avgusta in v začetku septembra. V hladilnici jo lahko skladiščimo do marca. Plod je srednje debel in oranžno-rdeče barve z rdečimi progami. Uvrščamo jo med sladka jabolka. 

ZLATI DELIŠES zori konec septembra in je primeren za hlajenje vse do julija. Jabolko je srednje debelo in debelo, oblika jabolka je podolgovata ali okroglo kopasta. Meso je zelenkasto in sočno z blago kislino. 

JONAGOLD je zimska sorta jabolk in zori v drugi polovici meseca septembra. Najboljši je med oktobrom in januarjem. V hladilnici ga lahko skladiščimo do julija. Plod je debel, jajčasto okrogel, svetlo rumen z rdeče oranžno prevleko. Meso je sočno, blago kislo in aromatično.

MAIRAC je blagovna znamka jabolk Laflabojante. Jabolko ima visoke sladkorne stopnje, čvrsto, sočno in hrustljavo meso. Vsebuje visoko kislino, ki ji daje harmoničen okus in svežino. Meja Šentjur prodaja jabolka MAIRAC od leta 2012 dalje. 

CARJEVIČ obiramo konec septembra, začetek okrobra. Jabolko je sednje drobno, oblika ploda je splošeno okrogla, rumenkasto zelene barve s pokrovno temno rdečo barvo. Meso je rumeno belo, sočno in sladko kiselkasto. 

FUJI obiramo v mesecu oktobru. Jabolko je debelo in malo podolgovato rdeče barve. Meso je rumenkasto, čvrsto, sočno in sladko. 

ELSTAR obiramo konec avgusta do sredine septembra. Jabolko je okroglasto in srednje debelo. 

Meso je drobnozrnato in zelenkastorumeno do belkastorumeno in ima hramonično razmerje med kislinami in sladkorji.