Rulada z mletim mesom in pirejem

Za 5 oseb. Priprava: 35 minut. Pečenje: 65 minut. Zahtevnost priprave: srednje težka.

Rabimo:700 g mešanega mletega mesa, 3 žitna jajca M Meja, 500 g krompirja, 1 žlička mlete paprike, 2 rezini kruha, 2 fileja pečene paprike,
1 žlica masla, 1 žlica nasekljanega peteršilja, mešanica začimb, 4 žlice olja, poper, sol.

 

PRIPRAVA:  Krompir olupite, narežite na kocke in skuhajte v slani vodi. Pretlačite ga, pomešajte z maslom, jajcem in začimbami. Kruh navlažite z vodo, odcedite in nadrobite. Fileje paprike narežite na kocke.  V skledi pomešajte mleto meso, nadrobljen kruh, 2 jajci, peteršilj, mleto papriko in začimbe po okusu. Dobro premesite, da dobite enotno zmes. Pripravljeno zmes položite na plastično folijo in jo razvaljajte na debelino 1 cm.  Premažite s pripravljenim pirejem, posujte s papriko in zavijte. Pekač obložite s papirjem za peko in vanj položite pripravljeno rulado. Pecite v segreti pečici na 200 °C, da se zapeče.

 

NAŠ NASVET:  Če se rulada prehitro zapeče, jo pokrijte z alufolijo in pecite naprej.


Objavljeno v reviji Dobra hrana, april 2011.