Jajčna solata

Za 4 osebe. Čas priprave: 25 minut. Zahtevnost priprave: lahka.

Rabimo: 4 kuhana jajca hlevske reje Omega M, 200 g šunke, 5 srednje velikih krompirjev, 1 šopek mlade čebule, 1 šopek redkvic, 200 g majoneze, 1 žlica hrena, 2 dl smetane, mešanica začimb, poper.


Priprava: krompir skuhajte v oblicah, potem olupite in naribajte, kuhana jajca olupite in naribajte, čebulo narežite na kolute, redkvico in šunko na kockice, v skledi pomešajte krompir, jajca, šunko, redkvice in mlado čebulo, posebej zmešajte smetano, majonezo in hren, sesekljane sestavine pomešajte s prelivom in začinite po okusu.

NAŠ NASVET:  Solato pred postrežbo hranite v hladilniku.

Objavljeno v reviji Dobra hrana, april 2011.