Piščančje kroglice z jajci
Za 4 osebe. Čas priprave: 60 minut. Zahtevnost priprave: srednje težka.
Rabimo: 8 kuhanih jajc s pašnika,600 g belega piščančjega mesa, 1 jajce s pašnika,1 žlička mlete paprike,
3 rezine starega kruha,1 manjša čebula, ščepec česna v prahu, 4 dl olja, 200 g majoneze, mešanica začimb, poper
Za paniranje: 3 jajca s pašnika, 200 g drobtin, 150 g moke.
Priprava: Meso zmeljite. Kruh navlažite z vodo, odcedite in nadrobite. Čebulo očistite in drobno nasekljajte. V skledi pomešajte mleto meso, jajce, nadrobljen kruh, čebulo in česen, mleto papriko in začinite. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. Mesno zmes razdelite na kroglice premera 5 cm. Sredi vsake kroglice položite kuhano in olupljeno jajce in ga obložite z mesom. Nadevane kroglice povaljajte v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah. Ocvrite v olju, da se zapečejo. Ocvrte kroglice postrezite z majonezo.
NAŠ NASVET: Za prilogo postrezite zeleno solato.
Objavljeno v reviji Dobra hrana, april 2011.