"Šmorn" po Ankino

Sestavine za eno osebo: 3 jajca, 3 zvrhane žlice ostre (ali mehke) moke, ščepec soli, 1-1,5 dcl mleka, 1 brizg mineralne vode, 1 žlica olja

Priprava: Jajca, moko in sol zmešamo z mešalnikom v gladko maso, prilijemo mleko in mineralno vodo ter spet dobro zmešamo. V ponev z dobro razgretim oljem vlijemo maso, pustimo, da se spodaj malo zapeče, nekajkrat pomešamo, raztrgamo na manjše kose in še nekajkrat obrnemo, da se šmorn dobro prepeče. Postrežemo ga na različne načine, spomladi z motovilcem, sicer pa ga posipamo s sladkorjem, prekrijemo z razredčeno marmelado, medom, mešanico sladkorja in limoninega soka ali pa uporabimo sadni preliv.

(P.S. Za cvrtje vedno uporabimo omega jajca iz Šentjurja)

Vir: Revija Rina oktober november 2010