Vmešana jajca s parmezanom in domačo šunko
Za štiri osebe potrebujemo:
- 4 velika jajca,
- jušno žlico grobo naribanega parmezana,
- 50g parmezana v kosu,
- jušna žlica tekoče smetane,
- 2 tanka kosa domače šunke,
- 50g masla,
- poper.
Priprava:
Parmezan narežemo na tanke ploščice. S celih jajc previdno odrežemo kapice, nato jih stepemo inj popopramo. Ponev segrejemo na močnem ognju in rezine šunke na obeh straneh zlato zapečemo. Polovico masla damo z nekaj kapljicami vode v kozico, to nad posodo z vrelo vodo, tako da se bomaslo počasi topilo, dodamo jajčno maso in na srednjem ognju mešamo. Dodamo preostanek masla, smetano in na koncu še na grobo nariban parmezan. Ko se zmes zgosti, jo odmaknemo z ognja, nadevamo v prazne jajčne lupine, položimo na vrh ploščice parmezan in košče domače šunke ter takoj postrežemo.