NA MLADIH SVET .....

V mesecu maju skoraj noben študent ne sme zamuditi tradicionalne Škisove tržnice. Največja študentska prireditev v državi, ki letos praznuje že 15. obletnico, je že opoldne privabila številne mlade na telovadišče Ilirija. Na regijskih stojnicah je svojo ponudbo predstavilo 56 študentskih klubov, predstavili so se tudi študenti iz 15 tujih držav.

Èastni gost prireditve je bil predsednik države Danilo Tūrk, ki je mladim čestital za slavnostni mimohod. »Nisem prepričan, da bo letos v Londonu na olimpijskih igrah mogoče videti boljši mimohod,« je dejal predsednik, ki je v govoru poudaril, da moramo kljub težkim časom najti prostor za veselje in zabavo. »Pa veliko uspeha med prihajajočim izpitnim obdobjem,« je svoj govor zakljuæil Tūrk.

»Daleč je že leto 1998, ko se je v Rožni dolini odvila prva Škisova tržnica. V vseh teh letih so generacije študentk in študentov vlagale trud in požrtvovalnost v razvijanje enega največjih projektov v samostojni Sloveniji. Škisova tržnica danes predstavlja največjo enodnevno študentsko prireditev v Sloveniji,« je v nagovoru dejal predsednik Zveze ŠKIS Matic Sušnik. »Prepričan sem, da si študentje ne predstavljamo maja brez Škisove tržnice!" je še poudaril Sušnik.

Študentska tržnica bo vrhunec doživela v večernih urah, ko bodo na glavnem odru nastopili Jinx, Pero Lovšin in Španski borci, Res Nullius, Mrigo, Ghet, Emkej, Mito, CoverLover, Trkaj in rapostoli ter Plastic funk.

Nekaj utrinkov s popoldanskega dogajanja na ljubljanski Iliriji si oglejte v videoprispevku.

<iframe src="http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.vecer.com%2Fvideo%2F%3Fid%3D2012050905781849-1%26w%3D640&h=vAQF52YDTAQEOCFZL2ynnZzugkX7upa72b2T-Ek28z277Ww" frameborder=0 scrolling=no width=640 height=380></iframe>Prikaži več